Over Petra

                                                                                                 Maak hier kennis met mij.

 

 

 

Daar stond ik dan midden in de nacht. Op het verlaten Veerplein.

Het was een heerlijke zomerse nacht, toen ik een sterke drang voelde om naar buiten te gaan, een wandeling te maken. Moederziel alleen. Het antwoord op een oerdrang.

 

Enthousiast, gedreven, een idealist.

Deze kenmerken horen honderd procent bij mij en hebben mij in 2014 geholpen mijn eigen spiritueel centrum met biologisch koffie- en theehuis op te zetten. In West-Zeeuws-Vlaanderen vlak aan zee. In Breskens om precies te zijn, ontstond een uniek plekje wat uit zijn voegen barste van energie, gerecyclede spullen, creativiteit en gezelligheid. Een droom, een zielswens kwam tot leven. Met nul komma nul aan ervaring op horecagebied of ondernemerschap vloog ik er volle bak in, ging met regelmaat op mijn ... krabbelde weer op en ging weer verder. Huilend. Vloekend. Soms doodmoe, lachend en vol enthousiasme trotseerde ik de obstakels op mijn weg, creeerde ik mijn eigen ideale paradijsje.

 

Totdat.

 

En toen? Wat moest ik doen? Hoe nu verder?

Ik besloot een andere lang gekoesterde wens te vervullen. Jarenlang al riep ik: 'Ooit ga ik nog eens een boek schrijven. Mijn verhaal, daar kan ik anderen mee helpen.'

Zo kwam, al fietsend en lopend mijn hoofd en lijf tot rust. De natuur, het prachtige Zeeuwse landschap, de stranden en de zee weerspiegelden wat er in mij omging. Ik laat je meekijken door mijn ogen, ik laat je mijn rijke innerlijke belevingswereld letterlijk voelen.

Het verhaal over levenskracht en doorzettingsvermogen, durf en het volgen van je passie is vertaald in woorden, foto's en prachtige aquarellen uit de penselen van mijn schoonzus. Dit en de recepten, qr-codes met onder andere een klankreis en een meditatie, tips en linkjes naar interessante weetjes maken het "het meest eigenzinnige boek van het jaar."

 

 

'Blijf enthousiast! Er is niets besmettelijker dan uitbundig enthousiasme.'

                                                - Houdini, goochelaar -

Petra Selis

Ga je mee op reis?